‘Geef salarisverhoging politici aan politie’

woensdag 27 februari 2008 :: 22.53 uur

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Vandaag vond er in de Kamer een spoeddebat plaats over ‘het eindbod’ van minister Ter Horst aan de politie. Inmiddels hebben al enkele bonden het bod afgewezen. De SP heeft de politie-acties vanaf het begin gesteund, en zal dit blijven doen. De politie verdient namelijk beter.

De SP heeft een motie ingediend om af te zien van de voorgenomen inkomensverhogingen voor ministers, Kamerleden en andere politici. De vele miljoenen die daarmee gemoeid zijn, kunnen dan naar de politie. ‘We moeten niet onszelf verrijken, maar de politie versterken’, aldus Ronald van Raak in zijn bijdrage aan het debat, die je hierboven kunt terugkijken.

‘Beer’, een politieman, heeft zijn frustraties in rapvorm omgezet. Je kunt z’n boodschap hieronder bekijken. (Zie ook de site van de ACP)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

42 Comments

42 reacties

 1. Bravo. Meesterlijke zet!
  Hahaha

  Reactie door Lef — woensdag 27 februari 2008 @ 23.05 uur

 2. Geef politie onbemande politiezeppelins
  Besteed het geld van de salarisverhogingen aan veel onbemande politiezeppelins en kleine onbemande politiehelicopters voor binnen de bebouwde kom en voor boven natuurgebieden. En aan gewone (en dus snellere) politiehelicopters voor snelle achtervolgingen op snelwegen. Door die hulpmiddelen kunnen er heel snel videobeelden ter plaatse gemaakt worden bij een melding en kan zonodig heel snel de achtervolging vanuit de lucht worden ingezet.

  Dat zal het werk van de politie veel veiliger, doeltreffender en makkelijker maken. En daardoor kunnen politieagenten dan waarschijnlijk meer voldoening halen uit hun werk. Of de bonden daarmee accoord gaan of niet, kan blijken uit onderhandelingen.

  Mogelijk hebben de politiebonden nog andere niet puur-financiële wensen, die makkelijker zijn in te willigen dan alleen salarisverhoging, omdat die andere wensen ook nuttig zijn voor de staat. Ik stel dus voor om creatief te onderhandelen.

  Reactie door Jaap Veldkamp — woensdag 27 februari 2008 @ 23.13 uur

 3. Dit is nu solidariteit. Chapeau!

  Reactie door Gerard — woensdag 27 februari 2008 @ 23.50 uur

 4. @2 Jaap Veldkamp

  Die lui willen niet 10 vogels in de lucht, maar een flinke duit in de hand!!
  Is dat nou zo moeilijk te begrijpen?

  Reactie door Gloria — donderdag 28 februari 2008 @ 1.22 uur

 5. Vooropgesteld: de politie krijgt inderdaad te weinig betaald en ik steun dan ook hun acties. Bovendien zijn er natuurlijk vele agenten die hun werk op voortreffelijke wijze doen…

  Maar er zijn toch een aantal puntjes die van mij bij een eventuele salarisverhoging mogen worden behandeld:

  - Wat zou de politie ervan vinden als het leger de acties even met wat stokslagen beantwoordt? Hiermee doel ik op de studentenbezetting van het Maagdenhuis en de recentere scholierenstakingen.

  - Waarom zie (en hoor) ik met regelmaat dat de politie een rothouding aanneemt tegen Nederlanders met een andere culturele achtergrond? Behandel iedereen eens gelijk!

  - Waarom wordt er niet meer geinvesteerd in de tamelijk verziekte bedrijfscultuur binnen de politie?

  - Waarom zie ik veel te vaak politiewagens (zonder zwaailicht) de verkeersregels overtreden?

  - Waarom zijn agenten vaak zo onvriendelijk en soms zelfs ronduit opgefokt?

  Zaken die gezegd moeten kunnen worden…

  Beer is ERG goed! Ik zou gaan rappen en weggaan bij de politie: dat meen ik serieus…

  Reactie door HouNouTochOp — donderdag 28 februari 2008 @ 1.49 uur

 6. Sinds de euro een gulden geworden is het niet alleen voor de agent duurder geworden maar voor iedereen ,als je niet met je partner aan het werk bent en je moet leven van een inkomen
  dan heb je het niet breed en als de minister met haar inkomen hoeveel is die dit jaar niet
  gestegen daar geen begrip voor heeft dan heeft
  zij een probleem.

  Reactie door jack heymans — donderdag 28 februari 2008 @ 6.30 uur

 7. @5
  Waarom zie (en hoor) ik met regelmaat dat de politie een rothouding aanneemt tegen Nederlanders met een andere culturele achtergrond? Behandel iedereen eens gelijk!
  .
  Dat komt omdat 70 % van de criminaliteit en agressie uit die gelederen ook komt.
  ……….
  -Waarom zie ik veel te vaak politie wagens (zonder zwaailicht) de verkeersregels overtreden?
  .
  Wat zie jij veel,ik kom ze maar heel zelden tegen
  …………………
  - Waarom wordt er niet meer geinvesteerd in de tamelijk verziekte bedrijfscultuur binnen de politie?
  .
  Daar moet zeker wat gebeuren.
  …………………
  Waarom zijn agenten vaak zo onvriendelijk en soms zelfs ronduit opgefokt?
  .
  Dat komt omdat iedereen zo vriendelijk tegen de agenten doet.En dat ze in de maatschappij veel waardering ondervinden o.a.van argeloze automobilisten die 100 km te hard rijden.
  @2
  Beste Jaap,van een zeppelin kun je niet vreten
  Dus dat wordt een creatief huishoudboekje.

  Reactie door De Hakker — donderdag 28 februari 2008 @ 7.31 uur

 8. Ik zal de rest van de dag met een glimlach rondlopen.

  Reactie door Joop — donderdag 28 februari 2008 @ 8.59 uur

 9. Ronald,GOED HOOR.
  Het is jammer dat Jaap het nog steeds niet begrijpt.Jaap het gaat om brood op de plank
  en niet om die door jou genoemde faciliteiten.
  Natuurlijk zijn sommige agenten opgefokt, het zal je maar overkomen dat die jongens op straat worden beledigd en bespuugd en voor de derde maal een draaideurcrimineel naar het bureau heeft gebracht en die etterbak tien minuten later weer in een andere winkel bezig zien en na weer zo’n teringdag ‘s avonds thuiskomen en horen dat de schoolboeken voor de kids nog moeten worden betaald en er geen geld voorhanden is. HNTO. en Jaap,jullie zitten er naast hoor,kom nou eens rond 17.00 uur op de lijnbaan kijken daar worden gewone meisjes die n.b. van hun werk afkomen en op weg naar huis zijn betast en voor stinkhoer uitgemaakt,nou dan komen de dienders die treden dan op,mag van hun baas niet al te streng zijn en vijf minuten later staan ze er weer en van hetzelfde laken een pak.Hier lopen veel “allochtone”(wij hebben het woord niet uitgevonden)dienders die ook door diezelfde pemberboys worden beledigd en
  er niet op mogen inhakken.in tegenstelling waar jij woont hebben wij hier toch prima agenten hoor van alle nationaliteiten.
  H.N.T.O. W I J steunen de dienders wel hoor…no problem.
  Wij wensen de politie veel succes, ja kijk,
  Guusje is een keer als DRONKEN BURGEMEESTER
  door de politie op de bon geslingerd en
  Guusje heeft ook alle rottigheid van de mens in zich…zou zij niet ?????Nee toch?

  Reactie door Henk c.s. — donderdag 28 februari 2008 @ 9.32 uur

 10. Als men probeert het te krijgen, zal het niet komen.
  Als men er rechtstreeks voor vecht, zal het niet komen.
  Er moet overgave zijn en spontane aktie.

  Nog een overdenking, speciaal voor Hakker.
  Met groet!

  Reactie door Anja (B) — donderdag 28 februari 2008 @ 10.05 uur

 11. Natuurlijk is dit een meesterlijke zet. Het werk wat men bij de politie moet doen, stat niet in verhouding met de vergoeding die ze krijgen.

  Is er mss ook een goed alternatief voor de mensen die hun zorgverzekering niet kunnen betalen, en straks een boete krijgen?

  Reactie door Redstar — donderdag 28 februari 2008 @ 10.29 uur

 12. @ 11

  Natuurlijk onzin dat je je zorgverzekering niet kunt betalen…
  Ik betaal nu minder dan toen het ziekenfonds er nog was, men moet zich alleen niet zo belachelijk dik laten verzekeren, loop die aanvullende verzekeringen eens door en kijk eens wat er daar van belang is (op tandarts na) en dan zie je dat je die niet nodig hebt

  Reactie door Tim — donderdag 28 februari 2008 @ 11.26 uur

 13. Goed gedaan Ronald. Ik vrees dat het establishment gruwelt van je voorstel om de salarisverhoging van politici aan de politie te geven. Je bedreigt hun belangen immers. Middleclass en hoger Nederland zit niet op dit soort voorstellen te wachten. Het is de hoogste tijd dat de gewone man en vrouw, politieman/vrouw of niet, duidelijk maakt dat het een eerlijk voorstel is en zij horen erkenning te krijgen in hun wens om mee te mogen doen in deze samenleving. Meedoen op een fatsoenlijke manier zonder noodzaak tot bijbaantjes (of criminele activiteiten), dus met een fatsoenlijk inkomen en niet met de schijntjes die de gevestigde orde er voor over heeft. Die onderkant van de samenleving moet maar eens flink gemobiliseerd worden, om een meerderheidspositie in te gaan nemen wat stemgeluid betreft! En de SP? Die loopt vanzelfsprekend voorop om dat te bewerkstelligen, heel goed!
  Ik zag vanmorgen op omroep Brabant dat meneer van Gerwen (tweede kamer SP) op bezoek was bij een verstandelijk beperkte mevrouw in een woonvoorziening, van wie veel te veel op haar salaris werd ingehouden als eigen bijdrageheffing AWBZ. Ook weer zo’n schaamteloze actie van geldwolven, waar óók weer de mensen aan de onderkant bij worden uitgeknepen. Nederland en de uitwassen van de politieke maatregelen nemen hand over hand ernstigere vormen aan.
  En dan hoor ik Donner weer het O-woord in de mond nemen; het houdt niet op met het onfatsoen van bovenaf, waar halen ze de schaamteloosheid toch vandaan?

  Reactie door PrOV-tje — donderdag 28 februari 2008 @ 11.55 uur

 14. werkt mevr. ter Horst ook voor het salaris van de politie? dat dacht ik niet. het is terecht, dat de politie weer in actie komt. mevr. ter Horst werkt niet voor die salaris, wat de politie nu krijgt. Haar salaris zal aanzienlijk hoger liggen.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 28 februari 2008 @ 11.59 uur

 15. Van mij mogen ze die 200 euro hebben, hoorde van een vriend dat ze nog geen 4,00 euro bruto per uur in de nacht verdienen. Ik kom daar mijn bed niet voor uit.

  Reactie door Martin — donderdag 28 februari 2008 @ 12.00 uur

 16. De hebzucht van die lui grenst aan het onbeschrijfelijke…

  Als ze meer willen laat ze er dan hun best voor doen, dan krijgen ze vanzelf meer, nét als gewone mensen.
  Het eveline herfkens syndroom heeft anders al aardig om zich heengegrepen bij de politie…belachelijk.

  Reactie door Magriet — donderdag 28 februari 2008 @ 12.29 uur

 17. Wanneer men deze lijn van redeneren door trekt, alles wordt duurder vanwege verhoogde grondstofprijzen die door berekend worden naar de klant, kan men ook vragen of bedrijven genoegen nemen met een kleinere winst marge ipv de prijs verhoging naar de klant door te berekenen.
  Bedrijven ontvangen tenslotte ook sunsidies en andere financieël voordeel van de gemeenschap.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 28 februari 2008 @ 12.33 uur

 18. Groot compliment Ronald van Raak!
  Duidelijke overdracht en krachtige taal!

  Reactie door Maria — donderdag 28 februari 2008 @ 13.19 uur

 19. @ 12 Tim,

  Ik kan mijn verzekering prima betalen, en ook de aanvulling. Verder is er in Nederland ook nog een zorgtoeslag.
  Neemt niet weg dat er ruim 300.000 mensen die verzekering niet kunnen betalen, om wat voor reden dan ook. Ze kunnen het niet. Boetes opleggen is in mijn ogen verkeerd, en men zou beter kunnen kijken of deze mensen geholpen kunnen worden. Ik vind dat je blaast zonder kaken.

  Een ambtenaar die onterecht subsidie krijgt en deze in feit mag houden kan, maar arme sloebers pesten zou normaal zijn? kom op zeg..

  Reactie door Redstar — donderdag 28 februari 2008 @ 13.29 uur

 20. Het conflict over de politie inkomens wilt de overheid beteugelen gezien de inkomens politiek van de ambtenaren sinds Paars de macht in handen kreeg.
  Onder leiding van de Partij van de Armoede
  is er continu bezuinigd op de overheids salarissen. De particuliere sector had hier geen hinder van. Een goedkope overheid was mooi meegenomen.
  Jaar op jaar werd er niet voldoende geindexceerd, wat ook zijn gevolgen had voor de pensioenen voor de ambtenaren.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Pen-1.jpg

  Sinds de privatisering van het ABP heeft het management van het ABP flinke, zeg maar extreme salarissen ontvangen.
  Zo ook de topsalarissen van de overheid.
  Gisterenavond heb het TV programma VPRO’import: The rise and the fall of the Russian oligarchs bekeken.
  Het komt allemaal zo bekend voor.
  Maar wij hebben onze vakbonden, als je goed luistert dan hoor je ze snurken.

  Reactie door d\'olle Henk — donderdag 28 februari 2008 @ 13.38 uur

 21. Margriet @ 16
  Ach…Margrietje de rozen zullen bloeien….,aardig liedje van wijlen Louis Neefs.
  Hou het daar nou maar bij???
  Want je stukje slaat nergens op…kijk uit hoor…anders sturen we straks Oom Agent op je af.
  Mee discusieren oke maar het wonen en zakkenvullen van jou en ons belastinggeld
  door de PvdA juffrouw Herkens is toch niet te vergelijken met de strijd die onze politieagenten moeten voeren voor een klein beetje meer salaris,zoals Martin @15 zegt “daar kom ik(hij dus) mijn bed niet vooruit”.
  Laten we nou gewoon onze dienders steunen en niet ouw%^&*,want op een of andere dag hebt je ze toch nodig.
  Margriet, het ga je goed.Tot lees.

  Reactie door Joop1 — donderdag 28 februari 2008 @ 13.57 uur

 22. 200 euro per maand erbij? Waar praten we over? Dat is wat een beetje advocaat per uur beurt. En die zit lekker met een kopje koffie achter zijn bureau. Loopt geen enkel risico. Heeft zijn bevoorrechte positie veroverd na een paar jaar flierefluiten op staatskosten. Baseert zich op een uitvoerig stelsel van klassejustitie en ingewikkelde regelgeving om de heersende macht te beschermen tegen democratisering.
  Bah.
  Er is veel mis in dit land.

  Reactie door Hermie Kreeft — donderdag 28 februari 2008 @ 14.01 uur

 23. Meer salaris voor boevenvangers, maar…… minder parkeerwachten en verkeerspolitie! Opzouten met die tollenaars!

  Reactie door Karel — donderdag 28 februari 2008 @ 14.40 uur

 24. Ik heb geen flauw idee wat een minister verdient.
  Dat de politie meer geld wild dat wil iedereen wel.
  Ik zou zeggen leg het naast elkaar neer wat verdiend een minister en wat verdiend een politieagent en kijk dan wat er bijgelegd kan worden of op elkaar afgestemd worden.
  Kijk eerst eens realistisch naar de cijfers
  zou ik zgeggen

  Reactie door roelie bonestroo — donderdag 28 februari 2008 @ 14.50 uur

 25. Tja wat zal ik zeggen, Van Raak je hebt het goed gedaan! Hulde!
  Helemaal toen je over Guusjes houding begon! Maar mensen kun je op deze leeftijd echt niet meer veranderen, ze is gewoon te arrogant!
  Maar klein minpuntje wel!
  Wil je alsjeblieft van de hypotheekrente afblijven? Anders schiet ik er met mijn politiesalaris nog niets mee op en zal ik ons huis moeten gaan verkopen!!!
  Veel succes en ik adviseer om een motie van wantrouwen in te dienen, hoorde je nou wat ze op het eind zei tegen Rita? Dit is mijn eindbod! Dus mogelijkheden zie ik niet meer, gewoon twee uur lang mijn tijd zitten te verdoen.
  De voorzitter in de tweede termijn kapte Rita trouwens op het verkeerde moment af of is hij soms “bevriend” met guusje? Wat verdient die man eigenlijk? Kan ik ook wel hoor op een knopje drukken om de microfoon uit te zetten! Doe ik graag, helemaal als Guusje ons weer beledigt!

  Reactie door schone schijn — donderdag 28 februari 2008 @ 15.07 uur

 26. Vandaag kocht ik een literpot met spul om iets waterdicht te maken. Die kostte rond de elf euro. En was maar voor driekwart vol. De lege ruimte in de pot, die was gratis.
  Voor Zalm ons belazerde met de euro, kostte, dat spul rond de tien gulden.
  Tel uit je verlies.

  Een bejaard echtpaar met alleen een stuk AOW en misschien nog een klein beetje pensioen er bij. Die mogen de Haagse graaiers gerust tweehonderd euro per maand er bij geven.
  Nog beter is beiden het volle pond aan AOW.
  Dan blijven ze gezond, hebben minder zorgen, leven langer, en kosten minder aan het ziekenhuis en andere zorg.
  En dan zijn fascistoide spionnen van de SVB ook overbodig.

  En, al heb ik naar ik meen ook zelfs onterecht, al heel wat bekeuringen en dus boetes gekregen. Onze agenten hebben absoluut het volste recht op een aanzienlijk hoger salaris.
  En dat mag wat mij betreft, zelfs meer zijn dan tweehonderd euro.
  Die lui worden echt misbruikt door onze regeerders.
  En mee om belangen van onze inhalige, stompzinnige, en werkschuwe regerende graaiers,, moeten zij zich zonder protest en willoos voor allerlei karretjes met het grootste regeringssvuil laten spannen.

  Groeten van Haras Mormolus.

  Reactie door Haras — donderdag 28 februari 2008 @ 15.37 uur

 27. sinds ik zie politie als een waakhond zonder moraal(als ik de meeste ambtenaar zie),ben ik niet zo voor een beter kruimel voor die Kapos.
  Anyway er zijn uitzonderingen en eens heb ik een mens onder het blauw ontmoet,Alelujah hij is nu dood,heeft zelmoord gepleegd en liet zijn overtuigend menselijke kant zien toen hij,als directeur van een gehandicapten instelling intreed.
  Maar dat was 15 jaar geleden,hij was 58 gewoorden,van teleustelling naar teleurstelling.

  Reactie door gaf — donderdag 28 februari 2008 @ 16.10 uur

 28. tim als jij minder betaalt als toen het ziekenfonds was,zat je gewoon te hoog in loon,of je moet er net boven zijn gekomen dan was het niet leuk..maar in de ziekefonds betaalde ik maar +-36 gulden aanvulling en dat is nu dus +- 230 gulden,zeg maar 96 eurie,,en zo zijn er de meeste werkers op achteruit gegaan,,het is alleen maar goed geweest voor de dubbele onderkin en de betere ahum verdiener,die zijn er honderden guldens/euro’s op vooruit gegaan.
  het was lullig/belaggelijk dat de harde werker die net boven de grens kwam ik meen toen 66.000,er toen honderden guldens op achteruit ging..
  maar eeuu,,geef salaris verhoging aan politie moet er geen t achter geef ;-)

  Reactie door ad — donderdag 28 februari 2008 @ 16.44 uur

 29. @25 schone schijn

  Even ter informatie:

  Hypotheekrenteaftrek wordt door de SP gegarandeerd, maar wel gemaximeerd, tot 350.000 euro hypotheekschuld, met een maximale belastingaftrek van 42 procent.(SP verkiezingsprogramma 2006)
  Kom je hiermee in de gevarenzone?

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 28 februari 2008 @ 17.20 uur

 30. Geld erbij, ze moeten inleveren. Niets doen en toch geld krijgen. Een staat in een staat, maken hun eigen regels en zullen altijd een reden vinden om iets niets te doen inplaats van een regel vinden om wel iets te doen. het ergste is, het komt nooit meer goed. Als eerst de luie wijkagenten eruit, minder blauw op straat en met hun luie reet uit de politiewagens.

  Reactie door Hans Meijers — donderdag 28 februari 2008 @ 18.00 uur

 31. Wat mij niet zint, is dat de SP achter deze koddebeiers staat. Je hoeft niet tegen ze te zijn, maar ze hebben een vakbond en die moet het maar uitzoeken.

  Reactie door Johan — donderdag 28 februari 2008 @ 18.19 uur

 32. Waar de overheid oproept tot loonmatiging,voeren zij zelf forse verhogingen door.Stijging ziektekosten,premie ZVW,het invoeren van het eigenrisico en afschaffen van de no-claim .Hogere rioolrechten en afvalstoffen heffing.
  GELD ERBIJ.!!!!!!!

  Of liever KOSTEN ERAF,
  Gratis ziekenfonds,afschaffen van waterschaps-en gemeentelijke belastingen enz

  Reactie door taardje — donderdag 28 februari 2008 @ 18.36 uur

 33. de regels is bekend hans,Arbeids macht Frei.

  Reactie door gaf — donderdag 28 februari 2008 @ 18.40 uur

 34. Wordt het niet tijd om de mogelijkheid te geven om berichten van de site direct door te sturen naar delicious en nujij.nl. Dit is een heel interessant bericht, maar word niet opgepikt in de reguliere media. Dus moeten er meer mogelijkheden komen om dit bericht met zoveel mogelijk mensen te delen.

  Reactie door Berend — donderdag 28 februari 2008 @ 20.10 uur

 35. Het is niet normaal dat een overheid de begroting van de politie gedeeltelijk baseert op het aantal te innen boetes dat zet agenten eigenlijk al in een moeilijke positie,want daar waar ze iets menselijker willen zijn kunnen ze dat niet ongestraft doen,bovendien komt het volgens mij juist door dat de politie te slecht wordt betaalt dat er tamelijk veel twijfelachtige figuren bij de politie zitten.Ik denk dat er geen hond meer bij politie wil werken en dat de selectie procedure gewoon versoepelt is.Mede ook door dit kabinet dat de verhouding tussen overheid en burger ook op scherp heeft gezet en waar je als politie agent steeds opnieuw weer tegen aan loopt er zijn ook goede agenten heus!! gelukkig maar want we hebben ze toch nodig maar ze zijn wel flink uitgedund helaas.Betaal ze goed en je krijgt van zelf een goed functionerend politie korps dat willen wij toch ook op de werkvloer “een fatsoenlijk salaris”En anders zoeken we ander werk dat beter betaalt word toch!!

  Reactie door domme belastingbetaler — donderdag 28 februari 2008 @ 20.21 uur

 36. Het is inderdaad een schone schijn.

  Te veel zogenaamde democratie en veiligheid motto’s. Wiens democratie gaat het om. Een Rit naar stembus betekent nog lang geen democratie. Meer salaris voor de politie brengt zeker geen veiligheid.

  Sorry mensen, ik moet het toch zeggen, corruptie zit in de cultuur. Zolang dat de heersende cultuur hetzelfde blijft, gaat het niks veranderen. Maar wij blijven geld dumpen in de zakken van de actoren binnen de zo gelabeld “democratie en veiligheid” apparaat.

  Geld maakt geen competente politieapparaat noch competente regering.

  Reactie door khosrow — donderdag 28 februari 2008 @ 21.15 uur

 37. Onbegrijpelijk dat er politici zijn die zichzelf een verhoging van 30% toekennen en vervolgens over een paar procenten loonverhoging voor politieambtenaren struikelen.

  Reactie door che — donderdag 28 februari 2008 @ 21.22 uur

 38. Ronald goed gezegd!Zoals altijd begrijpbare taal nu maar hopen dat de minister het ook begrijpt!

  Reactie door Petra — donderdag 28 februari 2008 @ 22.24 uur

 39. Onderhandel ook over bijkomende zaken
  @2 Minister ter Horst en de politiebonden kunnen langdurig strijden over politiesalarissen

  Maar het lijkt me kansrijker om ook samen te zoeken naar een creatief compromis in de vorm van een salarisverhoging plus andere tegemoetkomingen aan de politie. Bijvoorbeeld op het gebied van uitrusting, kleding, ICT, materieel, procedures, organisatie, inspraak, bevoegdheden, werkomstandigheden, opleiding, veiligheid en arbobeleid, bedrijfsgezondheidsdienst, taken, werkdruk, begeleiding van het personeel, desgewenst financiële, fiscale en budgettaire voorlichting, speciale verzekeringspakketten, mediavoorlichting over de politie, militaire ondersteuning, promoten van vrijwillige politie en burgerbewakingsteams, enz…

  Ook kan de werkvoldoening van politieagenten mogelijk verbeteren als er maatregelen komen om de onderlinge sfeer te verbeteren.

  Ook kunnen afspraken over nieuwe straffen deel uitmaken van de onderhandelingen. Door de huidige straffen vinden veel agenten hun werk regelmatig minder zinvol. En ook andere veiligheidsmaatregelen kunnen het werk van de politie ondersteunen, zoals vergroten van het aantal bewakingscamera’s op straat.

  En als er veel meer politiehelicopters worden ingezet, zijn er minder agenten nodig, waardoor hun salaris per persoon mogelijk flink kan stijgen.

  Ik stem op de SP

  Reactie door Jaap Veldkamp — vrijdag 29 februari 2008 @ 0.08 uur

 40. Onderhandel ook over bijkomende zaken

  @2 Minister ter Horst en de politiebonden kunnen langdurig strijden over politiesalarissen

  Maar het lijkt me kansrijker om ook samen te zoeken naar een creatief compromis in de vorm van een salarisverhoging plus andere tegemoetkomingen aan de politie. Bijvoorbeeld op het gebied van uitrusting, kleding, ICT, materieel, procedures, organisatie, inspraak, bevoegdheden, werkomstandigheden, opleiding, veiligheid en arbobeleid, bedrijfsgezondheidsdienst, taken, werkdruk, begeleiding van het personeel, desgewenst financiële, fiscale en budgettaire voorlichting, speciale verzekeringspakketten, mediavoorlichting over de politie, militaire ondersteuning, promoten van vrijwillige politie en burgerbewakingsteams, enz…

  Ook kan de werkvoldoening van politieagenten mogelijk verbeteren als er maatregelen komen om de onderlinge sfeer te verbeteren.

  Ook kunnen afspraken over nieuwe straffen deel uitmaken van de onderhandelingen. Door de huidige straffen vinden veel agenten hun werk regelmatig minder zinvol. En ook andere veiligheidsmaatregelen kunnen het werk van de politie ondersteunen, zoals vergroten van het aantal bewakingscamera’s op straat.

  En als er veel meer politiehelicopters worden ingezet, zijn er minder agenten nodig, waardoor hun salaris per persoon mogelijk flink kan stijgen.

  Ik stem op de SP

  Reactie door Jaap Veldkamp — vrijdag 29 februari 2008 @ 0.09 uur

 41. Goed dat de SP de politie steunt.
  Jammer dat de SP roept dat de hypotheekrente-aftrek het moet ontgelden. Hypotheken van 350.000 zijn tegenwoordig niks meer beste SP….
  Belangrijk in deze is dat het bod GEEN 10% behelst maar 6.8 % en dus te weinig.
  Belangrijk in deze is dat uitkeringen eenmalig en bruto zijn. Niks structureels.
  Belangrijk in deze is de functie-herwaardering 3 jaar duurt en maar ten hoogste 3.255 kan zijn volgens Guusje.
  Belangrijk in deze is dat per 1 juli as. er een eigen bijdrage geldt voor politiemensen in de reiskostenregeling, 25% netto ERAF elke maand.
  Belangrijk in deze is dat Guusje Ter Horst niet de waarheid spreekt en dat de media dit klakkeloos overneemt (het is geen 10% !) zonder interesse of eigen onderzoek.
  Belangrijk in deze is dat de media vervolgens het spoed-debat doodzwijgt alsmede het feit dat Guusje moest toegeven dat het inderdaad maar 6.8 % is.
  Belangrijk in deze is dat de houding en arrogantie van Ter Horst jegens de politie verschrikkelijk is, hetgeen goed werd verwoord door de SP.
  Zie de link van website in dit bericht of copieer en plak;
  http://marcelcao.nl.picturepush.com/host.php?image=442997

  Reactie door Marcel — vrijdag 29 februari 2008 @ 11.37 uur

 42. Voor degenen in deze topic die werkelijk interesse hebben in hetgeen er tussen de politie en de minister speelt: lees ook maar eens de informatie op de sites van de politiebonden. Ik denk dat menig lezer zich een rolberoerte schrikt van hetgeen men daar leest. Wat we ook doen als politie, we doen het altijd wel voor iemand verkeerd. Boeken vol kunnen we ervoer schrijven. Maar dat we onvoldoende (financieel) gewaardeerd worden staat buiten kijf. Enne… de beste stuurlui staan nog steeds aan wal. Anders zouden ze wel bij de politie werken, toch?

  Reactie door Een politiemens — vrijdag 29 februari 2008 @ 16.56 uur