Zeg maar nee, dan krijg je er twee!

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Het kabinet heeft vandaag besloten de twee eerste JSF-toestellen aan te schaffen. Het is niet enkel direct de grootste wapenorder van de eeuw, het is tevens de grootste draai van de PvdA tot nu toe. “Onder de PvdA wordt er niet één JSF gekocht,” bezwoer defensiewoordvoerder Blom van de PvdA.

De PvdA maakte in 2006 een verkiezingsfilmpje waarin Wouter Bos het JSF-geld liet terughalen voor verpleeghuizen, getiteld ‘Wouters Angels’. Goed om het nog eens te zien, nu vermengd met het JSF-lied van Bob Fosko: JSF: Bob Fosko vs. Wouters Angels

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 29 februari 2008 :: 17.44 uur

53 Comments

53 reacties

 1. Partij van de aanschaf :(

  Reactie door Dennis — vrijdag 29 februari 2008 @ 18.02 uur

 2. Zonder de PVDA te torpedeeren ,Jan , het is niet nodig,wij wisten het al de JSF is al aan iederen verkocht,dat is maar marktweking en vooruitzien,de technologie is daar al de profiteurs ook,maar die oorlog is daar nog niet,want wacht maar ,zij weten veel better fallujah ,DU, waren test,graag nu is de chemish saddam ali “zal” in z’n eigen graaf uit gaan springen,als hij nog niet dood was,
  Wat een circus.
  A la vie A la mort,les gladiateurs te salut
  Avé

  Reactie door gaf — vrijdag 29 februari 2008 @ 18.07 uur

 3. INVESTEER IN RAMPENBRIGADE EN INFANTERIE-ONDERSTEUNING VAN NEDERLANDSE ARRESTATIETEAMS
  In een tijd van asymmetrische oorlogvoering en WMD lijkt de aanschaf van de JSF mij voor Nederland geen optimale investering.

  Investeer liever in internationale mediavoorlichting over geweldloosheid en een luchtmobiele rampenbestrijdingsbrigade in Nederland.

  En investeer het JSF-geld in multifunctionele militaire eenheden die doe ook kunnen worden gebruikt om arrestatieteams, douane en boswachters in Nederland te ondersteunen. Infanteristen en commando’s dus, plus hun benodigde materieel.

  En investeer het geld in veel lichte militaire verkenningshelicopters die afwisselend kunnen worden ingezet voor militaire taken als voor noodzakelijke ondersteuning van de Nederlandse politie.

  [b]Asymmetric warfare[/b}
  http://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_warfare

  Reactie door Jaap Veldkamp — vrijdag 29 februari 2008 @ 18.22 uur

 4. Het valt me wel op dat Donner (CDA) een idiote uitspraak doet,teruggeroepen wordt om deze uitspraak.En dat PvdA een ommezwaai naar JSF maakt.
  IS DIT WEER EEN COMPROMIS.

  Zo ja, wat kunnen we nog meer verwachten?

  PVDA = Principes van de ander.??

  Reactie door taardje — vrijdag 29 februari 2008 @ 18.23 uur

 5. Je geeft het zelf al aan het was een verkiezingsfilmpje.
  Het hele land weet dat deze filmpjes meestal bol staan van bedrog.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 29 februari 2008 @ 18.42 uur

 6. Blom is het menneke dat ons Harry het bommeltje noemde,de Blom,dus het blommetje van de draaideurcriminelen is #$%^& zo
  enorm brutaal om de realiteit gewoon de das om te doen.
  In wat voor land leven we nou eigenlijk,
  wat en wie kunnen we nou nog op het woord
  vertrouwen.
  Wij gaan ons eigenlijk een beetje schamen om Nederlander te zijn,de pvda een partij van list en bedrog met een misantroop als
  partijleider.
  Waar gaat dat in Godsnaam heen en nog belangrijker wie DOET ER WAT AAN!!!!!!!
  Vroeger haddan we een koor “morgenrood”die
  zongen altijd dapper “oh, socialisten sluit de rijen”.
  Als het die partij een klein beetje mee zit dan kunnen we straks zingen “Oh socialisten sluit de rijen voor het crematorium “.
  BEDROEVEND hoe “mensen” zich in die partij denken te moeten manifesteren.LEUGENAARS !!
  Als wij dat ongeregeld goed van die partij,
  hun door Bos geprogameerd ,zegje horen doen
  dan worden wij terplekke kotsmisselijk en we kunnen toch wel wat hebben,hoor!
  Het is vrijdagavond,wij wensen alle weldenkende scribenten een fantastisch week-end,het zal wel weer, walking in the rain zijn!
  Boodschapje aan Jaap Veldkamp,Jaap wij stemmen niet alleen op de SP,wij zijn ook
  nog lid.

  Reactie door henk c.s. — vrijdag 29 februari 2008 @ 18.46 uur

 7. Bos was zelfs zeer enthousiast.

  Dat is een pirouette waar zelfs Van Danzig duizelig van zou worden.
  Het lijkt wel of de PvdA in een CDA sekte terecht is gekomen en de PvdA politici totaal gebrainwashed zijn.
  Het CDA heb ik reeds lang zo beschouwd met Donner en Balkenende aan het hoofd van de sekte.
  Die zoetgevoisde vrouwenstemmetjes van het oestrogeen dat daar rondloopt, getsie….
  Angst kweken en vervolgens geloof erinmasseren en zo nu en dan rammen niet zo moeilijk met een zeer labiele PvdA.
  Net als met het onderwijs is het wederom de PvdA die een point of no return bewerkstelligt waar wij nog jaren de gevolgen van mogen dragen.
  Of hebben ze het ontslagrecht voor een tweede keer uitgeruild en was dát Donners opzetje.
  Wederom zegeviert het bedrijfsleven dat ook hier haar vurige wens vervuld en haar zakken gevuld ziet.
  Wij mogen gaan betalen.
  De CU was altijd al een fervent voorstander van een sterk leger en van optreden, niets nieuws voor die gereformeerde hap, niets liever dan vechten in de wereld.
  De SP was gelukkig niet chantabel genoeg destijds. Blij Jan dat jij het voorzag en er bij voorbaat niet ingetrapt bent.
  Ik moet er niet aan denken dat jij zoveel rondjes zou moeten draaien met die rug van jou.

  Reactie door Henny — vrijdag 29 februari 2008 @ 19.09 uur

 8. Ik heb op dit weblog vaak beargumenteerd dat veel mensen niet voor niets “dolenden zijn in een barre geestelijke woestijn”….
  …. Doordat hun subtiel hersenspoelend (media!!) en niet eens met zoveel woorden, maar door opdringen van beelden, levensstijl, (en vooral ook (pop)muziek!) etc. wordt wijsgemaakt dat hun een absolute maatstaf ontbreekt om “waarheden” te toetsen, beoordelen en doorgronden en desnoods te weerleggen.
  Immers, “waarheid” is tegenwoordig veelal die verzameling uitspraken en “logica” die opportunistisch (maar dus verre van ethisch bevredigend gefundeerd en PRINCIPIEEL!!) de waan van de dag -en dus doorgaans ook de portemonnee- het beste dienen.

  Ik ben er van overtuigd dat fundamentele ethica en moraal (o.a. bondig en goed verwoord in de 10 geboden van de bijbel) bij ieder mens zijn “ingeplant”.
  Dat die voor heel veel mensen lang niet altijd maatgevend meer zijn, zie je in de misleidende drogreden “ieder zijn waarheid”, die kennelijk voor de meesten onder ons zo langzamerhand een absoluut gebod geworden is en tevens een “excuus” om domheid, grof egoïsme en -daaruit voortkomende- gemakzuchtige denkluiheid te verbloemen.
  Velen denken dan ook nog dat ze aldus toonbeelden van “tolerantie” zijn, terwijl ze gewoon afzijdig en onverschillig zijn.
  Dat het geweten niet met zich laat sollen, verklaart mogelijk een groot deel van de geestelijke spanningen, onvrede en de daaruit mogelijk voortkomende agressie in woord en daad.
  Kennelijk laat de “goede kern” in velen van ons zich aldus niet onbetuigd.

  Overduidelijk is met name de PVDA minder gehaaid dan –vooral!!!- het CDA in het voorkomen dat gesjoemel met waarheden tot opvallend waarneembare draaikonterij leidt…
  De hoerige, kruiperige en LAFFE (maar kennelijk voor heel wat lieden, voordelige!) “samen”werking met machtswellustig Amerika is onuitstaanbaar en onverdraaglijk en “dwingt” aldus steeds vaker politici om zich in allerlei bochten te wringen om dit nog “bevredigend” uit te leggen…!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 29 februari 2008 @ 19.43 uur

 9. wat een laggertje een k landje als de onze met een super te duur gedrocht,,oooo het kwartje valt(kok)we gaan nog meer landen naar de donder helpen met de gristen vrinden usa/uk/germany enz.
  kunnen we nu binnen 1 minuut (inplaats van 2 minuten)een bommetje(kleinere wandt dan vallen er minder burger slachtoffers aldus het ahum leger)afleveren,,
  even wachten!er klopt iets niet,eerst kleiner bommetjes omwille van de burger slacht,offers..maar nu kunnen er twee afgeleverd worden in de zelfde tijd,dus weer het zelfde aantal moorden gepleegt uit naam van god en bea en vaderland waar dat ook maar liggen mag tegenwoordig.
  wandt nederland?usa/eu vinden tegenwoordig dat nl of usa etz overal is/ligt.wandt door afganistan/irak etz aan te vallen wordt het veiliger in nl?pakistan en andere omliggende landen uiteraard niet wandt die worden alleen maar gevaarlijker sins wij daar ahum onzelf in de rug schieten.

  Reactie door ad — vrijdag 29 februari 2008 @ 19.48 uur

 10. toeval of niet,merkwaardig dat na een roerige week,vooral vandaag weer eens een zeer ingrijpende beslissing wordt genomen tot aanschaf van een zeer omstreden en bovendien peperduur project.
  gebeurd wel vaker op het moment dat media en publieke opinie zich concentreren op de actualiteit dat controversiele zaken er even tussendoor worden geregeld,of niet soms??????

  Reactie door visgert — vrijdag 29 februari 2008 @ 20.02 uur

 11. En wat zijn de compensatie orders?
  In het verleden toen de Fokker vliegtuigfabriek nog bestond werd er daar ook aan gewerkt, zoals de bouw van de F104 starfighter en de F5. Dat was werkgelegenheid. Ik denk dat nu alles rekening belasting betaler is. Wij mogen nu alleen maar Dinkey Toys maken want wij zijn een dienst verlenend land geworden.
  Zeg maar een bloemkolen republiek.

  Reactie door d\'olle Henk — vrijdag 29 februari 2008 @ 20.44 uur

 12. De nieuwe speeltjes van de God vrezende mens. Waarom verbaasd dit mij niet. Dit is trouwens al lang en breed beklonken voor dat het kabinet 100 dagen het land in trok.

  Reactie door Redstar — vrijdag 29 februari 2008 @ 20.49 uur

 13. Wel handig 2x een JSF. Kunnen we opbouwen op twee plaatsen tegelijk, bijv. in Irak én Afghanistan!
  Zoals de slogan van Amnesty International zo helder meldt: Why do we kill people to tell people that killing people is wrong?

  Laten we strijden voor de wereldvrede, niet met oorlogstuig maar met woorden en ideeen. Mahatma Gandhi heeft toch voldoende duidelijk gemaakt hoe?!
  Ongelooflijk dom om 10 miljard en meer aan vernietigingswapens te besteden. Leren we het dan nooit?!

  Reactie door peterter — vrijdag 29 februari 2008 @ 21.02 uur

 14. Wj zouden eigenlijk moeten investeren in de bouw van een geloten gekkenhuis voor een groot deel van onze huidige en vorige rgeerders.
  Ons in principe buitenlandse Staatshoofd zou er met haar naaste familie, ook in mogen worden gestopt.
  Samen met idioten en zo, welke aan die lafhartige vliegmachines (mee) werken.
  De Partij voor de Achterlijken
  en Smerige Arbeid, is al jarenlang en daarna, vooral dank zij Kok, geinfiltreerd en overgenomen, door nare lui uit tot overbodig verworden splinterpartijen, welke zich op hun sterfbed hebben verlaagd en verenigd in het CDA.
  Gewoon: land- en volksverraders, die in het gekkenhuis of de bajes beter goed op hun plaats zouden zijn dan in een regering.

  Het is maar te hopen dat de SP dat niet, en nooit overkomt.
  Dat die nooit ofte nimmer haar huidige doelstellingen negatief verwisseld en verkwanseld.

  P.s Amerika zal spoedig worden verwoest.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — vrijdag 29 februari 2008 @ 21.07 uur

 15. @14: Amerika zal spoedig worden verwoest? Voor jou is er vast ook nog wel een plaatsje in het gekkenhuis.

  Reactie door Eric — vrijdag 29 februari 2008 @ 21.28 uur

 16. Aankoop van bedenkelijk oorlogstuig van fabrikant in land met bedenkelijke regering:

  Partij van de Agressie

  Reactie door koen — vrijdag 29 februari 2008 @ 21.58 uur

 17. Wie heeft er nu nog geloof in dit kabinet?
  Wie gelooft nu nog in dit kabinet van goedgelovigen?
  ‘Dialoog met de samenleving. ‘
  ‘Samen werken samen leven.’
  Hoe anders is de realiteit:
  Conflict met de scholen en de scholieren.(1040 urennorm)
  Conflict met de politie. (CAO)
  Conflict met de vakbonden. (flexibilisatie Arbeidsrecht)
  Conflict met de woningcorporaties. (Financiering “Prachtwijken”)
  Conflict over invoering OV-chip
  Geen gehoor geven aan de herhaaldelijke roep tot onderzoek Irak-kwestie.
  Geen referendum EU.
  Maar:
  Wel JSF.
  Wel een belachelijke welkom-CD voor nieuwgeborenen.
  Wel weer verlenging Uruzganmissie.
  Nou nou, ze hebben wel al wat bereikt hoor daar, de plucheplakkers, de gevangenen van de peilingen.

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 29 februari 2008 @ 22.07 uur

 18. Lijkt me duidelijk. Wilders brengt met zijn “film” de bevolking alvast in de juiste stemming, het kabinet gooit er met zijn angstzaaierij nog eens schepje bovenop en zie daar; de JSF is er door.
  Hebben toch minimaal nodig als daar straks die moslim terroristen aan onze grenzen staan.

  Iemand die ook maar iets van Islam begrijpt gelooft er niets van, Moslims gaan niet de straat op vanwege een Geert Wilders film tenzij de desbetreffende regeringen in het midden-oosten dit nadrukkelijk wensen en regelen. Wie dat wel denkt heeft niets van de Koran begrepen.

  Er is een goede reden om politiek en religie niet met elkaar te mixen. Politieke religie leid tot sectarianism. Als men de verschillen maar voldoende benadrukt.
  Extremisten zijn éérst en vooral religieus extremist. Maar de oorzaak van hun extremisme is niet religie, maar politiek.

  Ik geloof er helemaal niets van. Wilders en het kabinet hebben geen conflict in deze. Ze staan niet tegenover elkaar. Integendeel. Wilders voldoet keurig aan de liberaal kapitalistische agenda. Dankzij zijn geroeptoeter jaagd hij er die JSF er toch maar mooi door.

  Wilders is de geconditioneerde bijtreflex van de VVD. Dat dualisme legt dit kabinet geen windeieren.

  Een politieke partij die wil regeren zorgt dat ze zowel de linkse als rechtse politieke stroming beheersen. Proforma; VVD voor de ondernemer op rechts en Wilders voor de gewone man op links, maar in werkelijkheid gaat de liberaal kapitalistische agenda gewoon door.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 29 februari 2008 @ 22.27 uur

 19. Bos is altijd al een man van weinig ruggengraat geweest en als er in de geschiedenisboeken ooit melding gemaakt wordt over deze politieke draaideur, dan zal er geschreven worden dat de economische ondergang van Nederland niet alleen de schuld was van het Kabinet van JPB, maar voornamelijk te wijten viel aan de meest labiele figuur van een politieke partij die in 2010 nog PVDA heette en waarvan de ondergang door ziener Nostradamus allang voorspeld was. Met zekerheid kan ik nu al zeggen dat de aanschaf van die 2 JSF-toestellen er iets mee te maken had.We blijven brokkenpiloot Wouter Bos op de voet volgen. Tot wederhoren!

  Reactie door Eef Hübbers — vrijdag 29 februari 2008 @ 23.00 uur

 20. Wat kun je anders verwachten van een partij waarvan de top nauw verbonden is met het Anglo-Amerikaans-Israelische kapitaal? De PvdA leden zijn ziende blind en horende doof. Hoe lang nog???

  Reactie door aad sweep — zaterdag 1 maart 2008 @ 0.17 uur

 21. Is het nu wel verstandig om in deze roerige tijden dit controversiele filmpje weer op te rakelen?
  Wat moet het buitenland hier wel niet van denken?
  Straks krijgen we ook nog ruzie met de VS, en maakt ons bedrijfsleven nog minder winst.

  Reactie door Gert — zaterdag 1 maart 2008 @ 0.24 uur

 22. Juist aad @20, er zitten veel vrienden van Israël in de PvdA.
  Het kan verder inderdaad geen toeval zijn dat dit besluit erdoor geramd wordt terwijl iedereen het over een of ander mythisch filmpje heeft.
  Intussen blijft Israël in Gaza huishouden. Daarover meldt de van onze belastingcenten betaalde Grote Hans Laroes Propaganda Show helemaal niets. Bij RTL hoor je nog wel eens wat.
  En als je goed zoekt vind je onthutsende berichten.
  Zoals dat de Israëlische minister van ‘defensie’ zelf nu al waarschuwt voor een nieuwe op handen zijnde shoah in Gaza.
  Het is maar beter dat ze het zelf zeggen.
  Wij zouden meteen voor antisemiet worden uitgemaakt.

  Het enige wat we aan die JSF’s kunnen hebben is dat we bij imperialistische manoeuvres all over the world assistentie kunnen verlenen.
  Willen we dat?

  Reactie door Hermie Kreeft — zaterdag 1 maart 2008 @ 1.34 uur

 23. Essentiële verkiezingsbeloften heeft de PvdA gebroken: het onderzoek naar de gang van zaken rond het begin van de Irakoorlog, een nieuw referendum over het Europese Verdrag, en nu weer deze stap naar aanschaf van de JSF.
  De PvdA-leiders kunnen nog zo hard roepen dat in een coalitiekabinet nu eenmaal compromissen moeten worden gesloten, met het prijsgeven van deze basale standpunten geven zij blijk van principeloosheid en totale ongeloofwaardigheid.
  En dan durven PvdA-ers de SP nog te bekritiseren vanwege het niets verbloemende filmpje over de thuiszorg; de SP die juist wél haar beloften wil nakomen!
  De PvdA is onder Wouter Bos nog verder weggezakt dan al het geval was. Met deze schaamteloze volksverlakkerij worden de al lang verbleekte socialistische uitgangspunten definitief op de mestvaalt geworpen.

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 1 maart 2008 @ 1.38 uur

 24. Aanschaf van de eeuw? Nog 92 jaar te gaan….
  Tja, een vreedzame wereld bestaat niet en ik geloof dat Bos niet voor niets van zijn geloof is afgevallen. Natuurlijk is deze business fout, maar troost je, alleen rijke olielanden wordt een poot uitgetrokken. Het zijn gewoon hebbedingetjes voor die gasten, zoals Suvjes hier. Arme sloebers kunnen dit never aanschaffen. Een keer door een zandstorm vliegen en we kunnen weer voor die gasten aan de slag om ze de oliedollars weer afhandig te maken. Regeren is is vooruitzien. En of we willen of niet, zwavelstokjes maken ons niet onafhankelijker van die gasten.
  Dus Jan, wat die Arabieren kunnen, is een kunstje wat wij al eeuwen beheersen.

  Reactie door Johan — zaterdag 1 maart 2008 @ 1.53 uur

 25. Ik ben echt tegen deze situatie. Een der reacties vraagt zich af wat de tegenorders zijn. Dat is begrijpelijk wanneer je snapt dat er kennelijk via vernietiging tuig hitech tegenorders te verkrijgen zijn en dat waarschijnlijk ook de enige mogelijkheid is om boven in te blijven meespelen. Een zwak landje als Nederland kan op deze manier aanzien krijgen. Veel bijzondere producten worden ontwikkeld in Nederland maar door weinig geld en een verkeerd beleid moeten na ontwikkeling de producten onmiddellijk verkocht worden waarna ze met veel winst verkocht worden. Daar zou in plaats van de JSF een deal liggen door onze ontwikkelde producten ook zelf te verkopen of ruilen tegen handel. Komt onze begroting onmiddellijk op pijl maar er moet een wil zijn. Wat dit kabinet doet is ons land verpatsen zonder tegenorder waar de burger wat aan heeft.

  Reactie door Henk — zaterdag 1 maart 2008 @ 1.54 uur

 26. Dit Kabinet beïnvloedt haar boezem in de
  Kamer en tevens ontbreekt het hen aan
  ‘binnenkamers’ om eens zorgvuldig te rade te gaan, waarmee men bezig denkt te zijn.

  De van oudsher voorgehouden zegswijze dat
  ‘de linkerhand niet hoort te wéten, wat de
  réchterhand doet’ (die in het verborgene de
  ‘weldaden’zou bewerkstelligen)is niét meer
  te vertrouwen, de weldaden werden wandaden!

  De wéldaden komen niet ten goede, daar waar
  zij dienen te belanden en met verplaatsings
  technieken, wordt de burger zand in de ogen
  gestrooid en de kiezer kan opvliegen!

  Echter de belastingbetaler wil met groeiende interesse zien waarvoor zijn be-
  lastingcenten worden ingezet en het is na-
  tuurlijk etische schijnheiligheid dat men
  in ons landje niet wil zien wáár die bommen
  werpers worden gemaakt en ons aandeel ge-
  woon per bank laten overmaken.

  Oorlogstuig omsmeden tot ploegzwaarden is
  nog steeds de ‘ver van ons (ge-)bed show
  van ook DIT Kabinet’.

  Een nostaligisch spel in een nieuw jasje:
  de tinnen soldaatjes van weleer verruilen
  voor vliegtuigjes, alsof in oorlogsomstan-
  digheden de ‘tom-tom’-attribuutjes het nog
  zouden doén, de RijksLuchtvaartDienst de
  éérste zal zijn die het zal begeven. Ook
  heel simpel, als op TV er ineens in de re-
  gio zeven zenders het begeven, niemand dat
  te weten komt, omdat de overige ‘ingeblik-
  te’ programma’s zonder tussenkomst van een
  ‘sprekende’ omroeper/ster doorgang blijven
  vinden, om de timeschedule niet te ver-
  storen en zelfs geen band met ondertiteling
  enige opheldering verschaft via een collegazender die nog wel in de lucht was.

  Wás me dateven een SCHRIKkeldag 2008?

  Reactie door Madelief — zaterdag 1 maart 2008 @ 8.01 uur

 27. Hehe, de eerste twee baby’s zijn binnen dat er nog vele mogen volgen.

  Eindelijk weer een state of the art fighter jet voor de Nederlandse luchtmacht.

  Reactie door Tosti — zaterdag 1 maart 2008 @ 12.10 uur

 28. Slappe hap : “grootste draai” is zwak, zeer vriendelijke en foutieve betiteling voor de constante Pvda ontrouw.

  Het JSF-besluit raakt enkel het bestuur van ons land waardoor het slechts moreel verwerpelijk kiezersbedrog van de Pvda betreft.

  Wellicht wil de SP duiden op het expliciet aantoonbare kiezersbedrog van de Pvda inzake de JSF-kwestie of misschien op het veelvuldig wijzigen van principiële standpunten door de Pvda maar dat is toch uitsluitend een kwestie tussen de Pvda en de Pvda-stemmer; misschien is de Pvda-stemmer wel immoreel : , mag toch

  Anderzijds ;

  Het Irak-enquête-verbod maakt elke Nederlander verantwoordelijk voor de dood van 700.000 mensen in de illegale Irak-oorlog.

  Immers waar de verantwoordelijkheid voor het foute besluit exact ligt en of het besluit ethisch-democratisch (formaliteit doet niet ter zake) tot stand is gekomen kan door het Irak-enquête-verbod niet worden vastgesteld.

  Het Irak-enquête-verbod is strijdig met het enquêterecht in onze grondwet.

  Pvda handelt daarmee door haar expliciete principiële afwijking ook jegens niet-Pvdastemmers dermate onzorgvuldig dat dit onrechtmatig is immers een regeerakkoord mag geen afspraken bevatten die in strijd zijn met de grondwet evenmin als zou men een moord in het regeerakkoord willen opnemen.

  Dat het Irak-enquête-verbod democratisch-ethisch fout en strijdig met de grondwet is, moge wel blijken uit het feit dat het Irak-enquête-verbod niet expliciet in het regeerakkoord is neergepend.

  Ik heb begrepen dat de coalitiepartijen de afspraak wel in een side-letter hebben vastgelegd, weet iemand daar meer van ?

  Het afzien van een referendum over de Europese grondwet is formeel weliswaar toelaatbaar maar een duidelijke aantasting van de virtueel vigerende ethisch-democratische moraal en als zodanig strijdig met de statuten van de sociaal-democraten. Uit die strijdigheid met de statuten mogen ook niet Pvda-stemmers rechten ontlenen.

  Kortom inzake het Irak-enquête-verbod en het afzien van het referendum over de Europese grondwet moet je spreken over ……………

  Landverraad.

  Reactie door ACE — zaterdag 1 maart 2008 @ 12.51 uur

 29. Het breken van verkiezingsbeloften zou strafbaar gemaakt moeten worden. belofte maakt schuld zou ik zo zeggen.

  Valt volgens mij in dezelfde categorie als de belspelletjes.

  Reactie door patrick — zaterdag 1 maart 2008 @ 12.58 uur

 30. Matuurlijk is de non-film Wilders en de stampij daaromheen de grote afleidingsmanoeuvre om gauw de JSF er door te jassen. Gooi een kluif onder het volk waar iedereen zich op stort en dan is er geen tijd om naar de serieuze dingen des levens te kijken. Je zou toch denken dat het voltallig kabinet vannacht op de Waddendijken had moeten staan. Zijn zij niet de opperdijkgraven en gristen-rentmeesters van nederland?
  Leg de volk de keus voor: wat willen jullie:veilige dijken of de JSF.
  En dan kunnen veel mensen aan de slag om ons land tenminste proberen te behoeden voor de enorme wateroverlast die wij in toekomst gaan krijgen.

  En Eric, Haras hoort niet in het gekkenhuis wat hij al heeft gecreëerd voor de regentenkliek die ons al 200 jaar bedondert.
  Want lieve Eric, Amerika zal worden verwoest. Het is nu niet meer de vraag of, maar wanneer.

  Het lijkt er nu op dat er een zeer grote aardbeving in Californie op til is. Maar Edgar Cayce voorspelde dat eerst de oostkust er aan gaat alvorens Californie in zee glijdt.De oostkust wordt bedreigd door een zeer grote tsunami.
  De ziener uit het Waldviertel ziet in details deze verwoesting,die hij overigens toeschrijft aan 2 niet eens zo grote nucleaire bommen.
  Maar deze man mag niets zeggen van de Oostenrijkse overheid.
  In 2001 na ll september heeft hij wel meegedeeld dat de Twin Towers niet het incident was wat hij had gezien. Het zou groter zijn.Hij heeft al veel voorspeld, alles is tot nu toe uitgekomen.

  Na al die rampen zal Amerika in twee delen uiteenvallen.Alle troepen vanover de hele wereld worden teruggetrokken.Ze zijn dan weer gewoon bij af. l820 of daaromtrent.

  Reactie door anne hilverda — zaterdag 1 maart 2008 @ 14.51 uur

 31. @18, Rob de Kuster, :”Een politieke partij die wil regeren zorgt dat ze zowel de linkse als rechtse politieke stroming beheersen. Proforma; VVD voor de ondernemer op rechts en Wilders voor de gewone man op links, maar in werkelijkheid gaat de liberaal kapitalistische agenda gewoon door.”

  Vlijmscherpe analyse. En Rouvoet die in zijn eentje de nederlandse geboortecijfer omhhog gaat krijgen. Fabuleus!

  Reactie door walking bull — zaterdag 1 maart 2008 @ 14.56 uur

 32. Het is niet éénvoudig om het denkvermogen te beheersen.
  Dit kan zeker niet in één dag geleerd worden, zelfs niet in een jaar.
  Door voortdurende oefeningenen kunnen we de gedachten een enigszins in bedwang houden.
  Op deze manier kan het onbeheersbare denkvermogen tenslotte wél beheerst worden en dát is uiteindelijk de overwinning.

  Waarmee ik hier dus wil zeggen dat het denkvermogen van dit zittende kabinet aardig te wensen overlaat.

  Met groet en allen een fijn weekend gewenst.

  Reactie door Anja (B) — zaterdag 1 maart 2008 @ 15.30 uur

 33. betrap me vaak,dat ik het altijd met SP standpunten eens ben..dit is erweer zo-een
  een gedraai van die PvdA..die willen echt pluche…wat een ontzettend doorzichtig van Bos….leve SP

  Reactie door eric — zaterdag 1 maart 2008 @ 18.34 uur

 34. De Wilders film om de JSF erdoorheen te jassen, hihi!

  Reactie door Frank — zaterdag 1 maart 2008 @ 18.59 uur

 35. Sjonge jonge. Zorg dat dit vet in het nieuws komt!

  Reactie door KC — zaterdag 1 maart 2008 @ 19.05 uur

 36. Emotie voor ratio. Zo bedrijven de Amerikanen politiek, als u het mij vraagt.
  Je ziet het terug in de USA presidential election. Let er maar eens op. Men stuurt aan op een emotie om daarachter een snoeiharde liberaal kapitalistische agenda te verbergen. U zag het gisteren ook hier in praktijk. Algehele verontwaardiging omtrent Wilders. Foei, die Moslims alweer. Smoke and mirrors. Daarachter gaat gewoon liberaal kapitalisme schuil. De aanschaf van de JSF. Economie is tenslotte net zoals oorlog voeren. Men gebruikt en misbruikt religie to release een emotionele trigger. It is all smoke and mirrors.

  Walking Bull;
  Sex bij de CU? Ik denk dat men dit in deze kringen toch eerder als een schanddaad ziet.
  En niet als een patriottische plicht.

  Anja (B)
  Het denkvermogen kan vrij eenvoudig beheerst worden, zelfs door iemand anders dan uzelf.
  All games in good fun. You might think.
  http://www.youtube.com/watch?v=YNRnyDwq2NY

  When something feels good. When something feels nice we decide it is true. One could argue this devaluate the truth terrible.

  http://www.youtube.com/watch?v=6bkleuxpvxY&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=4bwWJmE2qPo&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=KldRmpIDv10&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=giJZ-q4aDz4&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=M4qJe4si1nc&NR=1

  In de volgende clip ziet u hoe neuro linquistic programming nu werkelijk functioneert.

  http://www.youtube.com/watch?v=q2Vr4BjP0tI&feature=related

  En niet slechts voor entertainment. Het heeft ook nog andere toepassingen. Zoals u hieronder ziet.

  http://www.youtube.com/watch?v=2Sq-YUdq1OI&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=-DylNVUN_3I

  Het wordt natuurlijk iets minder onschuldig wanneer men dit soort activiteiten in de politiek gaat toepassen.
  zoals met die Wilder/JSF flauwekul.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 1 maart 2008 @ 20.13 uur

 37. Wouter Bos kwam uit een rood nest en ging naar een zeer rechtse school.
  Daar kreeg hij zin in politiek.
  Daar leerde hij waarschijnlijk links lullen en rechts zakken vullen.
  Wat hij daar geleerd heeft is mensen knollen voor citroenen verkopen.
  Hij wil polarisatie? Dat kan hij krijgen wat mij betreft.
  Wat waren ze populístisch bezig in de verkiezingen. Ze vertelden wat ze dachten dat mensen wilden horen.
  ook dat de gewone mensen belangrijk waren voor de PvdA.
  Kijk maar eens naar de website Nederland in Europa van Timmermans.
  Men moet minstens hoogopgeleid zijn wil hij/zij door de PvdA serieus genomen worden. Dát zeggen ze er in verkiezingstijd niet bij, dan gaan ze in volkswijken op een zeepkist staan en delen rozen uit, de doornen voelen we nog de blaadjes zijn al verwelkt, ze zijn niet houdbaar.
  Dat is de psychologische benadering van de PvdA om hun doel te bereiken; macht.
  Als niet-hoogopgeleiden niet capabel bevonden worden door de PvdA om politiek te begrijpen er derhalve niet naar hen geluisterd behoeft te worden, geheel genegeerd mogen worden waarom waren ze dan wel capabel genoeg om de PvdA te begrijpen en op hen te stemmen.
  De arrogantie ten top.
  De leugen regeert en die leugen is de PvdA.

  Reactie door Henny — zaterdag 1 maart 2008 @ 21.05 uur

 38. het is een politiek problem die geen debat waard is,poen en arbeit,wat wil jij meer?]
  Vriijheid?

  Reactie door gaf — zaterdag 1 maart 2008 @ 21.58 uur

 39. @38,
  NEE, HET IS alles behalve DEMOCRATIE.

  Eerder denk ik dat wij worden geregeerd door hypocriete.

  Vrijheid is het ook niet.

  Reactie door khosrow — zaterdag 1 maart 2008 @ 23.24 uur

 40. Het is NIET ok om te liegen in verkiezingstijd. Ik zou zo graag willen zien dat politici verantwoording moeten afleggen wanneer ze dit soort ommekeer maken. En daar bedoel ik niet mee, dat ze in de eerst volgende verkiezing worden afgestraft, maar dat ze voor een rechter mogen uitleggen waarom ze vóór een vierkiezing A zeggen, en wanneer ze eenmaal verkozen zijn, B.

  Eerlijk is het niet.
  Nu ben ik niet zo naief dat ik geloof dat politici altijd de waarheid spreken, of dat ik dit van ze kan verwachten, maar zoiets als dit overschrijdt totaal de grenzen van goed fatsoen.

  Reactie door Anja — zaterdag 1 maart 2008 @ 23.33 uur

 41. De grootste order zal er toe leiden dat het ook gelijk de grootste blunder zal zijn.
  Meer als 5 miljard voor vliegtuigen die in het buitenland vliegen op kosten van de nederlandse belastingbetaler.
  Onder vliegtuigtechnici is het alom bekend dat de Amerikanen als eerste een claim op reserve onderdelen kunnen leggen in geval van oorlog.(En ze zijn altijd in oorlog)Daarom staan er op Gilze Rijen uitgekleede apaches die als donor dienen.
  Zeg maar nee dan krijg je er twee is wel nodig een voor onderdelen.
  Bovendien betalen we er veel meer voor omdat de ontwikkelkosten en kinderziekten er nog niet uit zijn.
  Als in de toekomst de de EU een leger heeft en die aanwijzingen zijn er al.
  Het kan zijn dat we militair een andere koers gaan varen dan nu het geval is.
  Dan zitten we met een hoop troep waar je niet van op aan kan.
  Afkomstig uit een land wat de EU liever niet ziet groeien als miltaire grootmacht.
  Strategie?

  Reactie door che — zondag 2 maart 2008 @ 4.50 uur

 42. Eerst een bedankje voor Anne Hilverda, die mij de hand boven het hoofd houdt, bij Eric. Meer dan driehonderd keer dank je wel, dat mag niet van de webmaster. Want dan wordt het hele zaakje (soms) geschrapt.

  Is het nou echt niet mogelijk, om Nederlandse regeerders met een strafklacht voor de rechtbank te slepen?
  Want in de loop der jaren, hebben zij met voorgangers, toch al heel wat misdaden begaan en laten begaan. Onder andere: tegen dieren, door die op een echt hitleriaanse en fascistische manier, economisch uit te buiten.
  Wij zouden geen dieren moeten mogen houden onder tegennatuurlijke, dieronvriendelijke omstandigheden.
  En alleen maar voor gebruik in Nederland. Daarin kunnen wij op een nette manier zelfvoorzienend zijn.
  Die fascistoïde export, die zou echt moeten stoppen.
  Maar ik wilde eigenlijk iets opschrijven over allerhande andere criminele economische activiteiten, die niet alleen in Nederland plaatsvinden.
  Ik geloof vast, dat er een tijd komt, waarin, wie zich daarmee bezig houden, heel zwaar zullen gaan lijden Ik zal maar niet opschrijven wat hun te wachten staat.
  Ik wil nog kwijt, dat de Koningin zich maar eens moest gaan gedragen als een echte “Moeder des Vaderlands” Dat zij gerust en in het openbaar de mond mag open doen tegen de regering. Dat zij een heuse grote bek met bedreigingen, tegen hen mag opzetten!

  Waarom doet of durft Zij dat niet?

  Ik kan jammer genoeg, niets meer opschrijven over de lafhartige bedenkers bouwers en intens laffe afnemers van de JSF-rotzooi. Maar het is nou eenmaal zo, dat laffe regeringen over gemeen, en voor echte lafbekken bestemde wapens willen beschikken

  Gelukkig kunnen wij via Internet een zwaard in onze mond nemen om hun te bestrijden. En meehelpen, om hen uit te schakelen.

  Ps.
  Wie vindt het jammer dat Ons voorbeeld, Amerika, mee daarom, binnenkort wordt verwoest.

  Haras.

  Reactie door Haras — zondag 2 maart 2008 @ 11.23 uur

 43. @18 Rob de Kuster

  u zegt:”Lijkt me duidelijk. Wilders brengt met zijn “film” de bevolking alvast in de juiste stemming, het kabinet gooit er met zijn angstzaaierij nog eens schepje bovenop en zie daar; de JSF is er door.
  Hebben toch minimaal nodig als daar straks die moslim terroristen aan onze grenzen staan.”

  Bak ellende heeft al paniek gezaaid van af het moment dat Wilders aangaf een film te gaan maken,dit was alvast een voorzetje op de toespraak van gisteren zodat men hem straks juridisch denkt te kunnen vervolgen,en met een beschuldigende vinger naar anderen kan wijzen.

  mijn mening is dat het CDA en JPB al de afgelopen 4 jaar een soort Nederland hebben geschapen waar ze zelf de voedingsbodem hebben gecreerd voor het ontstaan van partijen als Wilders en Verdonk een die zeer grote aanhang [hebben] krijgen.[zie recente peilingen]

  als JPB zelf vind dat hij het zo goed doet,waarom moet hij dan beveiliging en een gepantserde auto gebruiken?!
  en waarom kan Jan Marijnissen dan gewoon op de fiets door heel Nederland?

  heeft dit kabinet niet allang zelf aangetoond dat men “het volk verlakt” ?!
  en onze democratie niet eerbiedigd?! aangenomen moties stelselmatig NIET uitvoeren, onderzoek weigeren terwijl men verplicht is om verantwoording af te leggen naar de burger,die burgers die de oorlogen niet steunen,maar waar men wel onze steun over uitspreekt naar het buitenland toe?!

  Bak ellende is verantwoordelijk voor de angst en de staat van ons land, NIET Wilders!
  ik heb het helemaal niet op Wilders maar waar het kabinet nu mee bezig is is nog véél smeriger!

  die JSF komt er toch wel,net zoals die grondwet,hij doet toch wat hij wil, dat hebben we de afgelopen 4 jaar wel heel duidelijk kunnen stellen.
  dus wat heeft oppositievoeren eigenlijk nog voor zin?! men slikt toch alles en moties hebben geen zin…

  of hebben de meeste burgers toch gelijk als ze zeggen die 2e kamer is 1 pot nat!

  Reactie door iew — zondag 2 maart 2008 @ 12.31 uur

 44. Groot, groter, grootst. Als we 4 jaar lang de draaien van de PvdA op impact gaan beoordelen zullen we er misselijk van worden.
  Het debat met Donner volgen was al een behoorlijke aanslag op mijn maag.

  Gelukkig draait de SP niet en de kiezers zien dat ook echt wel.

  Reactie door Irma — zondag 2 maart 2008 @ 14.01 uur

 45. Kabinet lijkt wel een beetje op zo’n stereotyp a-sociaal gezin. Duurste electronica, nieuwste mode, maar geld voor de noodzakelijke rekeningen te betalen is er nooit, dat moet altijd ergens anders weg komen. Trouwens wat moeten we met die dingen? En zoals zo vaak met dit soort dealtjes: Is het hier weer eens niet de “Stichting Eigenbelang” die er voordeel bij heeft?

  Ik niet in ieder geval, en mijn buurman ook niet en de overbuurman ook niet en die hun buren ook weer niet.

  Reactie door Gerben — zondag 2 maart 2008 @ 14.22 uur

 46. @36 Rob,

  Ik vrees dat je niet goed begrijpt wat ik hiermee bedoelde en dat de onderliggende boodschap hiervan je ontgaat.

  Fijn weekend verder!

  Reactie door Anja (B) — zondag 2 maart 2008 @ 15.39 uur

 47. Wouter PvdA Draaikont Bos, zijn opgevoed in de bestuurscultuur van de bedrijfsleven. Voor hen wat de rest van Nederland vindt en wilt doet absoluut niet toe. Wouter PvdA Draaikont Bos denken alleen maar aan hun eigen toekomstige loopbaan bij multinationals en jaknikkende internationale organen. Ze zien hun huidige positie als een opstapje. Ze zijn niet trouw aan Nederlandse volk maar aan hun eigen zakken en hun echte baas die in Washington zit. Wouter PvdA Draaikont Bos en de rest van zijn pvda bende zijn verraders en leugenaars.

  Wanneer heeft PvdA iets significant waargemaakt?

  Die pardonregeling moest sowieso komen want deporatie van oude asielzoekers was niet juridisch noch international mogelijk vanwege traag en gebrekkige procedures. Dus qua goede daad is de CV van PvdA leeg. PvdA CV zit vol met draaikonterij en niet waargemaakte beloftes. Waardeloos waardeloos, pvda uitverkopers

  Reactie door K — zondag 2 maart 2008 @ 18.13 uur

 48. Een Duitse filosoof zijn naam luidt Hegel heeft ooit eens gezegd. De geschiedenis herhaalt zich weer n.l met de aanschaf van
  oorlogstuig en het voeren van een stompzinnige
  oorlog, die alleen de fabrikanten van oorlogs
  tuig verrijkt en de gewone burgers laat lijden
  want, die zijn altijd het slachtoffer en verder wordt het imago geschaad van het land
  wat oorlog voert. Schandalig!!!!!!

  groetjes, Alie

  Reactie door AOLie-van den Berg — zondag 2 maart 2008 @ 18.52 uur

 49. Er is niets mis met religie, totdat het een politieke toepassing krijgt.
  .?????????
  Er is alles mis mee ,men slaat vrouwen,men hijst ze in rokken van enkels tot hoofdhaar,men laat ze op de Veluwe 13 kinderen baren,ze mogen niet een vooraanstaande rol spelen in de politiek, men besnijdt ze, men moord uit de naam van hun prins, men ontzegt mensen zonder religie of van ander religie hun vrijheden, men discrimineert mensen met andere seksuele geaardheid
  Er is niet zoveel mis met de politiek, totdat het religieuze toepassingen krijgt.
  Religieuze politiek is rampzalig.

  Reactie door De Hakker — zondag 2 maart 2008 @ 18.58 uur

 50. @50
  Waar heb je het nu over? Plank gemist?

  Reactie door leon — zondag 2 maart 2008 @ 19.18 uur

 51. Het kabinet is onzichtbaar, maar af en toe worden er jawel BESLISSINGEN genomen. Dit is er één van. Het zijn slechts managers met onzichtbatre “targets” die ze uitvoeren. Door te zien wat er BESLIST wordt kun je zien wat hun GEHEIME agenda is.

  Reactie door Lef — zondag 2 maart 2008 @ 20.09 uur

 52. Het is allemaal zo eenvoudig uit te leggen.
  Toen Gorbatsjov zijn Perestrojka(economische hervormingen) en Glasnost (openheid) doorvoerde werd de Russiche beer het hok ingejaagd. Op dat moment zwakte de communistische bedreiging voor het westen af.
  Toen had men een nieuw vijandsbeeld nodig en dat werd de Islam. Zo werkt de politiek puur om de oorlogindustrie bezig te houden. Ik heb de laatste oorlog zeer bewust meegemaakt, mensen zijn nog erger dan beesten. Dan heb je ook nog religieen die de wapens zegenen.
  Deze avond heb op de TV “In Europa”, de slag om Stalingrad, de ommekeer van de tweede wereldoorlog, maar ook om 20.15 op de ZDF “Die Gustloff” stof om na te denken .
  Veel plezier met de JSF’s.

  Reactie door d\'olle Henk — zondag 2 maart 2008 @ 20.11 uur

 53. Reactie door khosrow — zaterdag 1 maart 2008 @ 23.24 uur
  “Eerder denk ik dat wij worden geregeerd door hypocriete.”
  Helaas maar waar,het is alijd zo geweest,ik kan mij herineren mijn groot vader zeggen dat Franfrijk was verkocht(hij was militaire voordat hij verzet strijder werd),dan mijn vader werd verkocht,dan kwam ik aan,nooit een diploma gehald(10 jaar op straat) maar wel
  enorm nieuwsgieger en critici geweest,Jan is right politici zijn per definitie bedriegers,maar het voorkom niet dat eens af een toe mensen willen zich mengen

  Reactie door gaf — zondag 2 maart 2008 @ 22.01 uur