Megalomane projecten

bellevanzuylen.jpg

262 meter hoog, en aan de rand van ‘t Groene Hart. Daar moet de ‘Belle van Zuylen’ komen. Waar minister Cramer eerst nog bezwaren had, zijn die na een rondleiding verdwenen. Dat het gebouw eenzaam temidden van laagbouw zou komen te staan is inmiddels ook opgelost. Dan bouwen we toch gewoon wat meer hoogbouw er om heen?

Update: Het lijkt om een misverstand te gaan, het Ministerie van VROM heeft nog steeds bezwaren tegen de bouw van de Belle van Zuylen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 03 maart 2008 :: 17.21 uur

7 Comments

7 reacties

 1. Citaat:”Maar het college van burgemeester en wethouders van Utrecht is een warm voorstander. Ook ondernemers, stedenbouwkundigen en de Utrechtse gemeenteraad (minus de SP) vinden dat de stad meer uitstraling krijgt met dit hoge gebouw.” [Bron:nu.nl]

  met andere woorden: het is onderling al bekonkeld…
  en alle tegenspraak,werk en moeite om het tegen te gaan houden,evenals “er een issue” van maken politiek gezien, zal een zeer welkome afleidingsmaneuvre zijn voor het kabinet.
  die kunnen wel wat van dit soort afleidingsmaneuvres gebruiken met die enorme puinzooi,volksverlakkerij,leugens,en kiezersbedrog in dat anti regeeraccoord.
  dit kabinet heeft gezien de start van Balkenende 4,de beloftes.de huidige staat van ons land,de huidige peilingen,en de zeer gespannen sfeer door de paniekzaaierij van JPB over de nog niet bestaande film van Wilders,eigenlijk geen bestaansrecht meer.

  ik vind namelijk de berichtgeving over de verwoesting van onze economie, door Minister Zalm destijds [ook een balkenende kabinet!] veel zorgenlijker!
  want zo zie ik dit bericht: http://www.nu.nl/news/1461710/35/Zorgen_groeien_over_sterke_euro.html

  Reactie door iew — maandag 3 maart 2008 @ 17.51 uur

 2. Gelukkig blijkt dat een misverstand te zijn:

  “De Utrechtse wethouder Bosch (Leidsche Rijn) zei afgelopen zaterdag tegenover deze krant dat hij de indruk had dat minister Cramer van VROM na een werkbezoek aan Leidsche Rijn genuanceerder is gaan denken over de Belle van Zuylen. Bosch zei dat ze had gemerkt dat de wolkenkrabber toch in een meer stedelijke omgeving terechtkomt dan ze aanvankelijk dacht. De wethouder zei vandaag dat hij veel stelliger in deze krant is geciteerd dan hij het heeft gezegd. Hij wees erop dat de kop als zou minister Cramer nu voorstander zijn van de Belle van Zuylen, niet juist is. Zo zwart-wit is het niet.

  Woorvoerder Jan-Jaap Eikelboom van VROM zegt in een reactie op het artikel dat bij de minister geen wijziging in het standpunt is.”

  Reactie door Anne-Marie Mineur — maandag 3 maart 2008 @ 18.17 uur

 3. Hoe zou deze mevrouw nu ineens op ander gedachten zijn gekomen om dit walgelijk ding neer te zetten.
  Nee,toch niet??????

  Reactie door De Hakker — maandag 3 maart 2008 @ 19.32 uur

 4. Een soort Brasilia?

  Reactie door Lef — maandag 3 maart 2008 @ 20.16 uur

 5. leuk ,en over 2000 jaar zullen zij zeggen,”en iederen had het over vrede,”"so wat denken van grooien,wat denken van een penis en anderen glaad gedachten”
  ,zo iets dachten zij toen,Leuker konden zij het niet maken

  Reactie door gaf — maandag 3 maart 2008 @ 21.07 uur

 6. VERBIED HOGER BOUWEN DAN ZES VERDIEPINGEN

  Foto:
  http://www.serendipity.li/wot/other_fires/madrid_burning.jpg

  De wijd uitlopende top van deze woontoren maakt hem extra kwetsbaar voor een eventuele aardbeving en bodemverzakking door een overstroming. En de daarvoor vereiste constructie maakt de toren onnodig kostbaar.

  Verbied in heel Nederland hoger bouwen dan zes verdiepingen. Dit in verband met de problemen met blussen en vluchten bij brand, vooral ‘s nachts.

  De veiligheid van burgers mag niet worden opgeofferd aan de statusbehoefte van architecten en projectontwikkelaars.

  Als een brand onder de eigen woonetage begint, kan vluchten onmogelijk zijn, door hitte en rookontwikkeling.

  Woontorens hoger dan tien etages vind ik opschepperige fallussymbolen van ontwikkelaars, waaraan veiligheid wordt opgeofferd.
  En door de woningnood hebben bewoners vaak weinig keus in woonruimte. Architecten en projectontwikkelaars kunnen voor verdrongen exhibitionistische neigingen beter een andere uitlaatklep zoeken die geen mensenlevens bedreigt. Bijvoorbeeld via een ‘vrije’ seksuele relatie.

  Extreem hoge gebouwen zijn uiterst kwetsbaar voor gasexplosies en uiteenlopende types terroristische aanslagen in een wereld die niet veiliger lijkt te worden.

  Ook kan een te hoge concentratie van woningen in een gebied stress en conflicten bevorderen. Dit effect is bij (andere) dieren aangetoond.

  Reactie door Jaap Veldkamp — maandag 3 maart 2008 @ 21.23 uur

 7. Hakker @3
  “ons” kabinet zit vol met draaideuren,
  ze gaan er links in komen er rechts weer uit,daarom Hakker denken wij; ja toch wel!
  Wij hebben die dame nog niet kunnen betrappen op enig kennis van zaken.
  Die backpacker is volgens ons voor geen cent te vertrouwen.
  Tot lees.

  Reactie door Henk c.s. — maandag 3 maart 2008 @ 21.29 uur