Donner: geen verlof bij sterven familielid

Minister Donner (Sociale Zaken) wil geen verlofregeling voor mensen die bij een stervend familielid waken. SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant had aangedrongen op een wettelijk doorbetaald ‘waakverlof’, zoals er ook een beperkte doorbetaalde verlofregeling voor zwangerschap bestaat.

Donner vindt die twee zaken niet vergelijkbaar. Hij zegt dat bij zwangerschapsverlof de bescherming van moeder en kind een rol speelt. Van bescherming zou bij een stervende geen sprake zijn.

De minister stelt dat mensen die willen waken bij een stervend familielid dat maar op eigen kosten moeten doen, door vakantiedagen of onbetaald verlof op te nemen. Donner vindt dat verder ‘een zaak van overleg tussen werkgever en werknemer’. “Een goed werkgever biedt zijn personeelsleden ruimte om op passende wijze afscheid te nemen van een dierbare, terwijl de werknemer ook rekening houdt met de belangen van zijn baas”, zegt hij. (RTL-Nieuws)

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

dinsdag 15 april 2008 :: 10.23 uur

Reacties uitgeschakeld